ziekteverzuim en ontzorg verzekeren

Ziekteverzuim en ontzorg verzekeren

Door ziekteverzuim en ontzorg te verzekeren ben jij gedekt tegen de extra loonkosten bij ziekte van jouw medewerkers. Het kan namelijk ook jou overkomen, een ziek personeelslid dat langdurig niet kan werken. Een situatie die niet alleen vervelend is voor de werknemer, maar ook voor jou als werkgever. 

 

Gevolgen van het niet verzekeren van ziekteverzuim en ontzorg?

Als werkgever heb je namelijk de plicht om het loon van zieke personeel door te betalen. Vaak is dat voor de eerste twee jaren dat jouw werknemer of werkneemster ziek is. Daarnaast ben jij verplicht om actief mee te denken en te werken aan de re-integratie van jouw zieke medewerker. Deze verplichting betekent in de meeste gevallen hoge kosten en een hoop extra regelwerk. Het doorbetalen van het loon van een ziek personeelslid kost gemiddeld rond de € 250,- per dag*. Naast het doorbetalen van de loonkosten maak je ook kosten voor verzuimbegeleiding, arbodienstverlening en eventuele vervanging van het zieke personeelslid.
*Bron: Arbobalans 2018 (TNO)

 

Wat is gedekt bij deze ziekteverzuimverzekering?

Ziekteverzuim en ontzorg verzekeren doe je met de GetCover ziekteverzuimverzekering. Met deze verzekering is doorbetaling van het loon bij ziekte van jouw personeel voor de eerste 2 jaar gedekt. Hierdoor loopt jij hier geen financieel risico meer mee. Daarnaast is hulp bij het voorkomen en verminderen van het ziekteverzuim in jouw bedrijf een standaard onderdeel van veel ziekteverzuimverzekeringen.

Speciaal voor bedrijven in het MKB-segment is er een speciale verzuim ontzorgverzekering. Met deze verzekering zijn niet alleen de loonkosten bij ziekte gedekt, maar krijg je ook extra ondersteuning bij preventie en re-integratie. 

 

Meer weten over een ziekteverzuimverzekering afsluiten?

De Risk Managers van GetCover Bedrijfsverzekeringen BV bekijken samen met jou welke verzekering het beste bij jouw bedrijf past. Vraag daarom vandaag nog een offerte voor een ziekteverzuimverzekering aan.

Ga naar www.getcover4ziekteverzuim.nl voor meer informatie en de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb je andere vragen over deze verzekering, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.