voorwaarden Construction All Risk verzekeringen

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Voorwaarden Construction All Risk verzekeringen vaak verschillend

voorwaarden Construction All Risk verzekeringenBen jij als aannemer, installateur of schilder werkzaam op bouwlocaties, dan is het zeker verstandig om daarvoor een speciale Construction All Risk (CAR) verzekering af te sluiten. Deze verzekering moet je zien als extra aanvulling op jouw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Zodat jij hiermee goed verzekerd bent bij werkzaamheden op bouw- of verbouwlocaties.
Het is een verzekering die niet verplicht is. Let wel, het kan echter voorkomen dat jouw opdrachtgevers of (onder) aannemers van je eisen dat jij deze verzekering hebt afgesloten.

 

Afsluiten betekent maatwerk

Wil jij nu een aanvullende CAR-verzekering afsluiten voor jouw bedrijf? Wees er dan van bewust dat voorwaarden  Construction All Risk verzekeringen vaak verschillend zijn. Iedere verzekeringsmaatschappij hanteert namelijk zijn eigen polisvoorwaarden. Hierdoor zijn er veel verschillen in de geboden dekking bij schadegevallen.

In combinatie met de verschillen in bouwlocaties en soorten bouwopdrachten betekent het afsluiten van een CAR-verzekering voor jouw bedrijf vaak maatwerk. Zo kan jouw verzekering ook bijvoorbeeld ook diefstalschade aan gereedschap van onderaannemers dekken. Maar is dat in de praktijk niet nodig of heb jij dat anders met jouw onderaannemer(s) geregeld.

Ook kan het voorkomen dat de aanneemsom van de opdracht hoger is dan het afgesproken bedrag voor de rubriek Het Werk op jouw polis. In dat geval is er geen dekking bij schade omdat jouw verzekeraar deze rubriek dan niet heeft verzekerd.

voorwaarden Construction All Risk verzekeringenKortom een afgesloten CAR-verzekering is daarmee geen statische verzekering, maar zou bij iedere opdracht opnieuw beoordeeld moeten worden. Samen met jouw Risk Manager bepaal jij of de huidige voorwaarden Construction All Risk verzekeringen de risico’s van de nieuwe opdracht voldoende afdekken. Zo niet, dan gaan wij jouw polis aanpassen zodat deze weer aansluit op de nieuwe situatie.

Meer weten

Wil jij advies over jouw lopende CAR-verzekering of meer informatie neem dan contact op met onze Risk Managers. Zij helpen jou graag bij het wijzigen of regelen van jouw verzekering.