Praalwagen verzekeren

Praalwagen verzekeren

Jouw praalwagen verzekeren voor het komende carnavalsfeest? Bij GetCover Bedrijfsverzekeringen regelen wij dit voor je. Mogelijk ben je nu al bezig met het ontwerpen en bouwen van jouw praalwagen voor de komende optochten. Dan wil je natuurlijk wel dat deze straks goed verzekerd is.

 

Waarom jouw praalwagen verzekeren?

Een gemotoriseerd voertuig, dat als praalwagen of als trekker van een praalwagen wordt gebruikt, is vaak minimaal WA verzekerd. Echter in de meeste gevallen dekt deze verzekering geen schade als jij dit voertuig gebruikt  in een optocht met praalwagens.

Door jouw praalwagen te verzekeren met de speciale WA-verzekering voor Praalwagens ben jij wel verzekerd tegen schade als deze wordt veroorzaakt door een ongeluk. Rijden er tijdens de optocht passagiers mee op jouw wagen? Je kunt dan deze verzekering uitbreiden met een extra ongevallendekking. Hiermee zijn zij ook verzekerd in het geval van (letsel)schade gedurende de optocht.

Let wel, deze extra dekking geldt niet voor de ritten vanaf de opslag naar het startpunt van de optocht en weer terug.

 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de WA-verzekering voor Praalwagens?

  • Doe je mee aan meerdere optochten? Jij kunt jouw deelname aan deze optochten gelijk meeverzekeren.
  • Als vereniging kun je meerdere praalwagens, die deelnemen aan optochten, in één keer verzekeren. Bij vijf of meer praalwagens krijg jij ook nog een korting op de premie.
  • Deze verzekering is uit te breiden met een extra ongevallendekking voor passagiers en de bestuurder.
  • Omdat de dekking een dag voor de optocht ingaat en pas een dag na de optocht wordt beëindigd, ben jij ook verzekerd voor de ritten van en naar de optocht.
  • Gaat de optocht bovendien door België en Duitsland? Ook dan is jouw praalwagen verzekerd op voorwaarde dat de optocht start en/of eindigt in Nederland.

 

Aan welke eisen moet de praalwagen voldoen?

Om de praalwagenverzekering te kunnen afsluiten moet het voertuig ten eerste technisch in orde zijn. Bijvoorbeeld met een geldige APK-goedkeuring of een verklaring van technische deugdelijkheid als jouw voertuig niet APK gekeurd kan worden.

Gaan er passagiers mee op jouw praalwagen, dan moeten deze achter een hekwerk te staan dat nagelvast gemonteerd is aan jouw wagen en minimaal 1,20 meter hoog is.

Daarnaast moet de bestuurder minimaal 18 jaar oud zijn en beschikken over een geldig rijbewijs voor het gebruikte voertuig.

 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de praalwagenverzekering of er gelijk één afsluiten? Neem dan contact op met onze Risk Managers.