Kunst en kostbaarheden verzekeren

Kunst- en kostbaarheden verzekeren

Kunst en kostbaarheden verzekeren in jouw atelier, bedrijf of galerie? Dat kan. Met de GetCover Kunst- en kostbaarhedenverzekering is een kunstcollectie, dus ook die van jou, altijd goed verzekerd.

 

Onze Kunst en kostbaarhedenverzekering

Hoe omvangrijker en waardevoller jouw collectie is, hoe groter de zorgen en daarmee de behoefte aan zekerheid. Wij begrijpen als geen ander dat jij jouw kunst en kostbaarheden graag zo goed mogelijk wilt verzekeren. Of je nu enkele kunstwerken hebt of juist een groot scala aan objecten, elke collectie verdient de best mogelijke verzekering.

We hebben speciaal voor jou een exclusieve kunstverzekering ontwikkeld. Of het nu gaat om kunst, antiek of sieraden, elke collectie is anders. Onze Risk Managers bieden daarom maatwerk bij het verzekeren van jouw kostbare bezittingen zodat deze goed verzekerd zijn. 

Heb je vragen over het afsluiten van een kunstverzekering. Kijk hier voor antwoorden op veel gestelde vragen.

 

Waarom kunst en kostbaarheden verzekeren met onze verzekering?

Kunst, bijzonder antiek en dure sieraden zijn meestal, maar tot op bepaalde hoogte op een gewone inboedelverzekering meeverzekerd. Naast het maximum van de verzekerde bedragen is de dekking ook vaak beperkt.
Mocht je kunst en kostbaarheden bezitten met een waarde vanaf € 50.000,-? Dan is het raadzaam om deze collectie apart op een speciale kunst- en antiekpolis te verzekeren. Wij nemen aanvragen voor een kunstverzekering in behandeling vanaf een waarde van € 50.000,-.

 

De voordelen van onze Kunst- en kostbaarhedenverzekering.

In vergelijking met een gewone inboedelverzekering zijn de voordelen van onze speciale Kunst- en kostbaarhedenverzekering:

  • Speciaal bedoeld voor jouw kunstcollectie;
  • Zeer scherpe premie i.c.m. zeer uitgebreide dekking;
  • Nieuwe aankopen zijn automatisch verzekerd, onafhankelijk van de plaats van aanschaf;
  • Transportrisico is meeverzekerd, ook als de kunst ergens anders verblijft;
  • Geen bepalende voorwaarden of clausules; dit betekent dat de schademelding altijd in behandeling wordt genomen;
  • Kunst in paren of stellen wordt bij verlies van een onderdeel volledig vergoed;
  • Waardevermindering van afzonderlijk verzekerde kunstwerken als gevolg van schade is volledig gedekt: restauratiekosten en taxatiewaarde van het object worden vergoed;
  • Een vakkundig en gespecialiseerde Risk Manager helpt je bij vragen en de afhandeling van eventuele claims;
  • Naast privé en zakelijke collecties verzekeren wij ook de collecties van musea, galeries, depots en (tijdelijke) tentoonstellingen.

 

Meer weten over kunst en kostbaarheden verzekeren?

Wil jij weten hoe onze Kunst- en kostbaarhedenverzekering ook jouw collectie kan verzekeren? Neem dan vandaag nog contact op met GetCover Bedrijfsverzekeringen BV voor het aanvragen van een persoonlijk adviesgesprek.