Goed verzekerd met brandpreventie

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Goed verzekerd met brandpreventie

Afgelopen oktober was het weer de maand van de brandpreventie. Altijd een goed moment om stil te staan bij de gevolgen van een brand en hoe brand in jouw bedrijfspand kan worden voorkomen. Wist je dat er per jaar ongeveer 4000 schadeclaims worden ingediend als gevolg van een bedrijfsbrand*. De kans is dus altijd aanwezig dat het ook jou overkomt.’
*(bron: verbond van verzekeraars)

Goed verzekerd met brandpreventieWat voor soort bedrijf jij ook hebt, brand kan enorm veel schade aanrichten. Niet alleen materiële schade of letselschade, maar ook milieuschade in de omgeving van een pand door bijvoorbeeld asbest. Vaak zijn de gevolgen van een brand groter dan je denkt. Niet alleen heb je directe schade doordat jouw pand en inventaris beschadigd zijn. Na een brand liggen vaak ook de werkzaamheden in jouw bedrijf voor langere tijd stil en loop je hierdoor omzet mis.

 

Brandpreventie is belangrijk

Door het afsluiten van goede verzekeringen is jouw bedrijf gedekt tegen de financiële gevolgen van een brand. Met een riskmanagement analyse brengen wij in kaart welke gevolgen een brand voor jouw bedrijf kan hebben en welke verzekeringen je hiervoor moet afsluiten. Onze Risk Managers adviseren je graag over het maken van een analyse van jouw bedrijfsrisico’s.
Goed verzekerd met brandpreventieMaar omdat voorkomen altijd beter is, stellen veel verzekeringsmaatschappijen ook eisen aan brandpreventie in een pand. Deze eisen zijn geheel afhankelijk van het type bedrijf en de verrichte werkzaamheden. Door het invoeren van de juiste preventiemaatregelen in jouw pand maak je niet alleen de kans op een brand zo klein mogelijk. Ook zul je eerder voor een brandverzekering geaccepteerd worden door een verzekeraar.

 

Eisen aan brandpreventie

Welke eisen er specifiek voor jouw bedrijf gelden is onder andere afhankelijk van de voorwaarden van een verzekeringsmaatschappij. Door het inventariseren van de risico’s in jouw bedrijf, kunnen wij je gericht adviseren over de preventiemaatregelen die jij moet nemen om daarmee te voldoen aan de polisvoorwaarden van een verzekeraar. Je bent dan goed verzekerd met brandpreventie maatregelen in jouw pand.

 

Jouw bedrijf verzekeren tegen brandschade?

Weten hoe jouw bedrijf het beste verzekerd kan worden tegen de gevolgen van een brand? Onze Risk Managers adviseren je graag over de meest geschikte verzekeringen en de gestelde eisen op het gebied van brandpreventie. Neem contact op voor advies of het inplannen van een riskmanagement analyse.