De verzuim-ontzorgverzekering voor MKB-bedrijven afsluiten

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Wat is de verzuim-ontzorgverzekering voor MKB-bedrijven precies?

De verzuim-ontzorgverzekering voor MKB-bedrijven is een speciale “Poortwachterproof” verzuimverzekering en bespaart werkgevers in het MKB-segment veel werk en zorgen.

Als een personeelslid ziek wordt, mis je als werkgever niet alleen een waardevolle medewerker. Maar daarnaast ben je ook verplicht om het salaris van de zieke medewerker voor minimaal 70% door te betalen. Als je dan ook nog een tijdelijke vervanger moet inhuren, kan dit uiteindelijk een behoorlijke kostenpost worden.
Verder moet jij, samen jouw zieke medewerker, je ook inzetten voor zijn of haar snelle terugkeer binnen jouw bedrijf. Dit gaat gepaard met een doolhof aan regels. Door deze complexe en tijdrovende regelgeving weten kleine werkgevers vaak onvoldoende wat er van hun verwacht wordt in het geval van een langdurige zieke werknemer.

De verzuim-ontzorgverzekering voor MKB-bedrijven afsluiten

MKB verzuim-ontzorgverzekering afsluiten

Op initiatief van de overheid is er een speciale verzuim-ontzorgverzekering gelanceerd voor MKB-werkgevers. Deze verzekering biedt naast dekking voor het risico van loondoorbetaling bij ziekte, vooral maximale ontzorg bij de terugkeer van het zieke personeelslid naar de werkvloer. Alle zaken die gepaard gaan met de terugkeer worden door een externe case manager zoveel mogelijk uit handen genomen van de werkgever. Hierbij moet je denken aan de volgende taken:

  • Het ondersteunen van de werknemer naar zijn terugkeer
  • Het ontzorgen van jouw als werkgever op het gebied wet- en regelgeving
  • Het afstemmen van het terugkeerproces met bedrijfsartsen en andere betrokken professionals
  • Het onderhouden van het contact met jouw verzekeringsmaatschappij.

Meer weten?

Heb jij al een ziekteverzuim verzekering afgesloten en heeft jouw bedrijf minder dan 25 medewerkers in dienst? In dat geval is het verstandig om na te gaan of de MKB verzuim-ontzorgverzekering beter bij jouw bedrijf past dan jouw huidige verzekering.
Had jij als MKB-werkgever nog geen ziekteverzuimverzekering afgesloten? Dan is dit wellicht een mooie gelegenheid om deze verzekering alsnog te overwegen. Jij kunt hier een offerte aanvragen voor jouw bedrijf.

Naar aanleiding van jouw offerteaanvraag zullen onze Risk Managers jou graag adviseren over de meest geschikt verzuim-ontzorgverzekering voor jouw personeel. Heb je nog andere vragen over deze verzekering, neem dan contact met ons op.